Padel rackets met ruw oppervlak

Tegenwoordig heb je padel rackets in alle soorten en maten. Je hebt padel rackets voor beginners, voor kinderen en met allerlei speciale toevoegingen zoals het aanpassen van je gewicht. Nu zijn er ook veel padel rackets die een ruw oppervlak op het blad hebben, maar waar is dit voor?

Wat is een ruw oppervlak op een padel racket?

Bij padel rackets heb je een glad of ruw oppervlak op het blad. Dit is het oppervlak waarmee je de bal slaat. Als je een padel racket beet houdt en met je hand over het oppervlak gaat voel je al snel of deze glad of ruw is. In de afbeelding hiernaast kun je zien hoe een padel racket met ruw oppervlak eruit ziet.

Er zijn verschillende soorten ruwe afwerkingen. De een is ruwer of grover dan de andere. Dit verschilt per merk en model, ieder merk heeft namelijk weer zijn eigen techniek. Dit zal ook invloed hebben op de manier hoe het padel racket speelt.

Padel racket met ruw oppervlak

Waarom hebben padel rackets een ruw oppervlak?

Een ruw oppervlak op je padel racket heeft invloed op je grip, controle en kracht. Een ruw oppervlak zorgt ervoor dat je meer grip hebt en een betere spin kan geven aan de bal. Er is namelijk meer frictie tussen de bal en het racket. Padel rackets met een glad oppervlak geven juist meer snelheid achter de bal en zijn behendiger.

Spelers die voor precisie willen gaan kiezen vaak voor een ruwer oppervlak. Je kan de bal namelijk makkelijker plaatsen. Daarnaast heeft een ruw oppervlak ook het voordeel dat je beter in de regen kan spelen. Een glad oppervlak, wat ook nog eens vochtig is, zal ervoor zorgen dat de bal nog lastiger te hanteren is. Een ruw oppervlak zorgt ervoor dat de bal niet wegglijdt en de bal nog te controleren valt, ook al is het af te raden om te padellen in de regen.

Wanneer kies je voor een ruw oppervlak?

Als je opzoek bent naar een racket wat ideaal is voor het slaan van effectballen en het goed plaatsen van de ballen dan is een padel racket met een ruw oppervlak de juiste keuze voor jou. Padel rackets met een ruwe afwerking kunnen tot wel 15% meer effect geven aan de bal. Het nadeel is alleen wel dat je een padel racket met een ruw oppervlak vaker moet schoonmaken, aangezien de ruwe afwerking eerder vuil vasthoudt. Ook hebben dit soort rackets meer trillingen.

Als je snellere en krachtigere ballen wilt slaan dan is een padel racket met een glad oppervlak voor jou. Het nadeel is alleen wel dat deze minder grip hebben en je dus minder controle hebt over de ballen die je slaat. Echter hoef je dit soort padel rackets niet zo vaak schoon te maken en je hebt minder last van de trillingen.

Veelgestelde vragen

Als je graag ballen met spin slaat of veel controle wilt hebben over de plek waar de bal zal landen moet je kiezen voor een ruwe afwerking.

Als je meer kracht en snelheid wilt achter je slagen dan moet je kiezen voor een gladde afwerking. Deze rackets vergen ook minder onderhoud en hebben minder trillingen.

Een ruwe afwerking merk je op als je met je hand over het oppervlak van het blad gaat. Als je voelt dat er een reliëf op zit, dan is er sprake van een ruwe afwerking. De ruwe afwerking zorgt voor andere eigenschappen voor het racket.

Geschreven door:

Vergelijkbare berichten