Welkom bij de beste padel rackets voor beginners! Het kiezen van je eerste padel racket kan een lastige klus zijn, al helemaal door alle verschillen in rackets zoals de vorm, het materiaal en het merk. Ook wij zijn ooit begonnen en daarom weten we onderhand waar je naar moet kijken. Op basis van onze eigen ervaringen hebben we een top 5 gemaakt van de beste padel rackets om jouw padel avontuur te beginnen.

De Top 5 beste padel rackets voor beginners in 2024 zijn:

 1. Adidas Drive 3.3 2024 – Beste prijs-/kwaliteitverhouding padel racket
 2. Bullpadel BP10 EVO 2023 – Beste voor spelers die zoeken naar een lange levensduur
 3. Babolat Contact 2023 – Beste voor spelers die een licht gewicht padel racket zoeken
 4. Head EVO Speed 2023 – Beste voor de aanvallende spelers
 5. Orbit Leep 2023 – Beste voor spelers die met veel controle willen spelen

#1 - Adidas Drive 3.3 2024

Beste prijs-/kwaliteitverhouding padel racket

 Niet op voorraad
Bol.com

Het Adidas Drive 3.3 2024 padel racket is de unieke opvolger van één van de populairste padel rackets uit 2023, de Adidas Drive 3.2. Hierdoor is het ook de onbetwiste nummer 1 voor beginners in 2024. Dit komt door de prettige eigenschappen, de duurzaamheid van Adidas en de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. Daarnaast is het het ideale padel racket voor beginners door de controle en zachte aanraking van het padel racket.

Prijs-/kwaliteitsverhouding
Gebruiksvriendelijkheid
Duurzaamheid

Voordelen

 • Veel controle bij het plaatsen van de bal
 • Laag in prijs
 • Zachte aanraking bij het slaan
 • Grote sweetspot voor gemak van het goed slaan

Nadelen

 • Niet specifiek geschikt voor aanvallende of verdedigende spelers

Dit viel ons op tijdens het testen van de Adidas Drive 3.3 2024

De Adidas Drive 3.3 ligt goed in de hand en biedt heerlijke controle. Wij padellen al een tijdje, maar merken direct dat het een padel racket is die ideaal is voor de beginner. De ronde padel racket vorm en de grote sweetspot zorgen ervoor dat je de ballen makkelijk goed kan raken en zo heb je dus betere controle over de slagen. De Adidas Drive 3.3 biedt gemak, comfort en controle. Daarnaast heeft het een sterke prijs-/kwaliteit verhouding waardoor het voor ons het beste padel racket voor beginners is.

Bladvorm: RondFrame: Glasvezel
Gewicht: 360-375 gramCore: EVA Rubber
Hardheid: ZachtSpeelstijl: All-round
Balans: LaagNiveau: Beginner

Eindbeoordeling:

8.2

bekijk hier de volledige Adidas Drive 3.3 padel racket review


#2 - Bullpadel BP10 EVO 2023

Beste voor spelers die zoeken naar een lange levensduur

Het Bullpadel BP10 EVO 2023 padel racket kenmerkt zich door het carbon frame. Hierdoor heeft het een lange levensduur en is het wat stugger waardoor je meer controle hebt. De prijs ligt echter iets hoger dan de andere in deze lijst, maar je doet langer met de Bullpadel BP10 EVO, aangezien deze ook één van de beste padel rackets voor gemiddelde spelers is.

Prijs-/kwaliteitsverhouding
Gebruiksvriendelijkheid
Duurzaamheid

Voordelen

 • Frame van carbon en daardoor duurzamer
 • Veel controle door de stijfheid van het carbon
 • Zowel voor beginners als gevorderde spelers
 • Geschikt voor krachtige slagen

Nadelen

 • Hogere prijs in dit segment
 • Minder geschikt voor de aanvallende speler

Dit viel ons op tijdens het testen van de Bullpadel BP10 EVO 2023

De ronde vorm en de lage balans maken het Bullapdel BP10 padel racket een goed beginnersracket. Tijdens het spelen merkten we dat het racket comfortabel en zacht speelt door de rubberen kern en het carbon frame. Ook viel ons op dat de Bullpadel BP10 één van de meeste controle biedt van alle padel rackets voor beginners die we getest hebben. Het carbon frame maakt dit padel racket dus echt uniek voor beginnende spelers.

Bladvorm: RondFrame: Carbon
Gewicht: 360-375 gramCore: EVA Rubber
Hardheid: ZachtSpeelstijl: Verdedigend / All-round
Balans: LaagNiveau: Beginner / Gemiddeld

Eindbeoordeling:

8.1


#3 - Babolat Contact 2023

Beste voor spelers die een licht gewicht padel racket zoeken

Het Babolat Contact 2023 padel racket kenmerkt zich door de oversized vorm. Hierdoor heeft het racket een oversized sweetspot en is de bal gemakkelijk goed te raken. Door het lage padel racket gewicht is het een ideaal racket is voor vrouwen of blessuregevoelige spelers.

Prijs-/kwaliteitsverhouding
Gebruiksvriendelijkheid
Duurzaamheid

Voordelen

 • Oversized vorm en daardoor een grotere sweetspot
 • Ideaal voor vrouwen of blessuregevoelige spelers
 • Licht gewicht en daardoor makkelijker te hanteren
 • Comfortabel in de hand

Nadelen

 • Minder geschikt voor mannen
 • Minder controle en kracht tijdens het slaan en plaatsen

Dit viel ons op tijdens het testen van de Babolat Contact 2023

Tijdens het spelen merkten we al direct het oversized blad in vergelijking met de andere padel rackets. Met de Babolat Contact 2023 is het het makkelijkste om de bal goed te raken vergeleken met andere rackets in de top 5. Daarnaast ligt het padel racket erg goed in de hand door het lichte gewicht, maar hier hadden wij soms enige moeite mee. Het racket was iets te licht voor ons, maar kunnen goed begrijpen dat deze ideaal is voor blessure gevoelige spelers of voor vrouwen door het gemak tijdens het slaan.

Bladvorm: RondFrame: Glasvezel
Gewicht: 340-350 gramCore: EVA Rubber
Hardheid: ZachtSpeelstijl: Verdedigend
Balans: LaagNiveau: Beginner

Eindbeoordeling:

7.9


#4 - Head EVO Speed 2023

Beste voor de aanvallende spelers

Het Head EVO Speel 2023 padel racket is het enige druppelvormige racket in deze lijst. Het is een oversized racket waardoor de sweetspot groter is dan normaal. Het is een ideaal padel racket voor de aanvallende speler door de kracht die je aan de slagen kan geven.

Prijs-/kwaliteitsverhouding
Gebruiksvriendelijkheid
Duurzaamheid

Voordelen

 • Extra grote sweetspot en daardoor makkelijker goed te raken
 • Geschikt voor krachtige slagen
 • Comfortabel in de hand
 • Oversized vorm en daardoor een grotere sweetspot

Nadelen

 • Minder geschikt voor verdedigende en all-round spelers
 • Hogere balans voor beginnende spelers

Dit viel ons op tijdens het testen van de Head EVO Speed 2023

De Head EVO Speed is het enige druppelvormige racket in deze top 5 en dat was zeker te merken. Wij zijn allebei wat aanvallender ingesteld en daardoor viel dit padel racket direct goed in de smaak. De grote sweetspot maakt het nog gemakkelijk om de bal goed te raken. Het racket ligt comfortabel in de hand en heeft zachte slagen door de foam kern. We konden er goed hard mee slaan door de druppelvorm waardoor we kunnen bevestigen dat deze goed valt voor de all-rounder die toch iets aanvallender gelijk wilt proberen te spelen.

Bladvorm: DruppelFrame: Glasvezel
Gewicht: 365 gramCore: Foam
Hardheid: ZachtSpeelstijl: All-round
Balans: MiddenNiveau: Beginner

Eindbeoordeling:

7.6


#5 - Orbit Leep 2023

Beste voor spelers die met veel controle willen spelen

De Orbit Leep valt direct op door zijn design met de Amsterdamse kruizen. Dit Nederlandse padel racket is ideaal voor de beginnende speler die veel met controle willen spelen. De ruwe top laag zorgt ervoor dat je gemakkelijker een spin kan meegeven aan de bal.

Prijs-/kwaliteitsverhouding
Gebruiksvriendelijkheid
Duurzaamheid

Voordelen

 • Uniek design waardoor je eruit springt als je de baan opkomt
 • Veel controle bij het plaatsen
 • Ruwe toplaag om makkelijker effect te geven achter de ballen
 • Voor beginners en gemiddelde spelers
 • Inclusief opberghoes

Nadelen

 • Midden balans en daardoor moeilijker te hanteren

Dit viel ons op tijdens het testen van de Orbit Leep 2023

De Orbit Leep is een comfortabel padel racket en ligt goed in de hand. We merkten dat we de ballen goed konden slaan door de grote sweetspot, maar dat de midden balans eventueel lastig kan zijn voor de beginnende speler die echt compleet vanaf het nulpunt wilt starten. Naast het unieke design, is het een padel racket met ruw oppervlak, waardoor we leuk een spin konden geven aan de slagen.

Bladvorm: RondFrame: Glasvezel
Gewicht: 360-365 gramCore: EVA Rubber
Hardheid: ZachtSpeelstijl: All-round
Balans: MiddenNiveau: Beginner / Gemiddeld

Eindbeoordeling:

7.3


Hoe kies je het beste padel racket voor beginners?

Het kan lastig zijn om een padel racket te kiezen, vooral als je je er net in begint te verdiepen. Op basis van onze kennis hebben we een keuzehulp voor padel rackets gemaakt, die alles behandelt over padel rackets. Hieronder hebben we een aantal punten die doorgaans terugkomen in een padel racket voor beginners.

 • Ronde vorm - De ronde vorm is de basis voor de startende padeller. De ronde vorm zorgt ervoor dat het racket een lage balans en grote sweetspot heeft.
 • Lage balans - Een lage balans is ideaal voor de beginnende padeller. Je hebt mede hierdoor meer controle over de slagen en bent behendiger tijdens het spel. Je kan hierdoor de techniek gemakkelijk onder controle krijgen.
 • Grote sweetspot - Een grote sweetspot zorgt ervoor dat je een bal gemakkelijk kan slaan. Er is een groter oppervlak waarmee je de bal met controle krijgt waar je in gedachte hebt. Hierdoor krijg je de techniek en kracht onder controle.
 • Licht gewicht - Met een licht gewicht racket krijg je minder kans op blessures. Je kan het spel onder de knie krijgen en ook je lichaam kan wennen. Stapsgewijs kan je dan opbouwen, maar je wilt niet na de eerste keer al direct geblesseerd aan de zijlijn staan.
 • All-round - Je weet nog niet wat je favoriete speelstijl is. Je speelt pas voor het eerst padel en weet je nog niet of je verdedigend of aanvallend bent ingesteld. Het is daardoor het beste om all-round te starten en zo jouw speelstijl te ontdekken.

Hoe hebben we de beste beste padel rackets voor beginners geselecteerd?

Bij het bepalen van de beste padel rackets voor beginners hebben we op een paar punten gelet. Deze punten zijn zowel terug te vinden in het spel, of in de kwaliteit van het padel racket. Hieronder hebben we deze kort voor je op een rijtje gezet.

 • Past het bij het niveau? - Kan je het goed met dit padel racket onder de knie krijgen
 • Wat is de prijs? - Is de prijs/kwaliteit verhouding juist
 • Hoe lang gaat die mee? - Is het padel racket duurzaam genoeg
 • Is het echt kwaliteit? - Ligt die lekker in de hand en doet die wat die moet doen
 • Wat is onze ervaring? - Hoe kwam het racket uit onze test

Veelgestelde vragen

De kosten van een padel racket voor een beginnende speler kunnen erg variëren. Er zijn padel racket voor een paar tientjes, maar ook rond de €200. Vooral als beginnend speler is het lastig wat je eraan moet besteden. De prijs wordt bepaalde door een aantal punten namelijk het merk, de vorm, materialen en de kwaliteit. Soms zijn er special edition die prijziger zijn dan de normale. Uiteindelijk ligt het eraan wat je wensen zijn en of het in je budget past.

Er zijn meerdere padel rackets geschikt voor beginners. Het is goed dat je op bepaalde factoren let zodat je op de juiste manier begint. De gebruikelijke punten die terugkomen in een padel racket voor beginners zijn een ronde vorm, lage balans, grote sweetspot, licht gewicht en all-round speelstijl.

Bij padel wordt er onderscheid gemaakt tussen aanvallende en verdedigende spelers. Aanvallende spelers gaan meer naar het net en spelen op de punten terwijl verdedigende spelers meer alles afwachten. Speciaal voor deze speelstijlen zijn er padel rackets. In het begin is het lastig om te weten welke speelstijl nou bij je past. Daarom is het handig om een all-round padel racket als beginner te kiezen, omdat je zo kan ontdekken welke speelstijl bij je past.

Geschreven door: