Op deze pagina zetten we de beste padel rackets van Maart 2024 op een rijtje. Na het testen van tientallen padel rackets hebben wij een uiteindelijke top 5 lijst gemaakt waarbij elk type speler zijn ideale racket kan vinden!

De Top 5 beste Padel Rackets in 2024 zijn:

 1. Adidas Match Light 3.3 2024 – Beste druppelvormig racket voor recreatieve spelers
 2. Adidas Drive 3.3 2024 – Beste budget padel racket voor beginners
 3. Head Extreme Pro 2024 – Hoogste kwaliteit racket voor gevorderden
 4. Babolat Contact 2023 – Beste lichtgewicht padel racket voor vrouwen
 5. Nox ML10 Bahia 12K 2024 – Beste gevorderden racket voor kracht en controle

#1 - Adidas Match Light 3.3 2024

Beste druppelvormig racket voor recreatieve spelers

299,95
239,95
 Op voorraad
Bol.com
Laatst geüpdatet op 06/03/2024 21:41

Het Adidas Match Light 3.3 2024 padel racket is het beste padel racket in 2024 voor recreatieve spelers met beginnend tot gemiddeld niveau. Dit all-round racket is dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en combinatie van kracht & controle ook uitgeroepen tot het beste padel racket voor gemiddelde spelers.

Prijs-/kwaliteitsverhouding
Gebruiksvriendelijkheid
Duurzaamheid

Voordelen

 • Beste voor recreatieve spelers
 • Hoogste kwaliteit voor de prijs die je betaald
 • Grote sweetspot en hierdoor makkelijk in gebruik
 • Biedt een mix van kracht & controle
 • Voor de all-round speler

Nadelen

 • Racket heeft geen specialisme voor hele verdedigende of aanvallende spelers

Tijdens de Adidas Match Light 3.3 review waren er een aantal dingen die ons opvielen. Ten eerste ligt het padel racket fijn in de hand en heeft het racket een uniek opvallend design. Het ideale van de Adidas Match Light 3.3 is dat je alle kanten op kunt qua speelstijl. Je kunt zowel gecontroleerde ballen spelen als relatief hard smashen waardoor de Adidas Match Light voor bijna elke type speler geschikt is. Daarnaast straalt het racket een sterke kwaliteit uit voor de prijs die je ervoor betaalt. Door deze veelzijdigheid en kwaliteit is de Match Light 3.3 het beste padel racket van 2024.

Bladvorm: DruppelFrame: Glasvezel
Gewicht: 350-360 gramCore: EVA Soft Performance
Hardheid: ZachtSpeelstijl: All-round
Balans: Midden-hoogNiveau: Gemiddeld

Eindbeoordeling:

8.4

bekijk hier de volledige Adidas Match Light 3.3 padel racket review


#2 - Adidas Drive 3.3 2024

Beste budget padel racket voor beginners

De Adidas Drive 3.3 2024 is het beste padel racket voor beginnende spelers. De ronde padel racket bladvorm en het zachte materiaal zorgen ervoor dat je padel snel onder de knie kunt krijgen. Het padel racket is ook erg zacht geprijsd waardoor wij de Adidas Drive 3.3 beoordelen als beste instapmodel voor spelers die beginnen met padellen.

Prijs-/kwaliteitsverhouding
Gebruiksvriendelijkheid
Duurzaamheid

Voordelen

 • Beste instapmodel voor een lage prijs
 • Geschikt voor gecontroleerde slagen
 • Grote sweetspot voor gemak van het goed slaan
 • Zachte aanraking bij het slaan

Nadelen

 • Niet geschikt voor gevorderden
 • Niet specifiek geschikt voor aanvallende of verdedigende spelers

Ook al dat wij geen beginnende padellers meer zijn, werd ons tijdens de Adidas Drive 3.3 review wel duidelijk dat het padel racket erg makkelijk in gebruik is. Dankzij de ronde vorm heeft het racket een lage balans met een grote sweetspot. Dit maakt het makkelijk om de bal zuiver te raken en je zult merken dat je minder in het net of uit slaat. Daarnaast heeft het racket een prettige grip waarbij het racket fijn in de hand ligt. Bij beginnende spelers ligt de focus vaak op gebruiksgemak en comfort, daarom hebben wij de Adidas Drive 3.3 uitgekozen tot beste beginners racket!

Bladvorm: RondFrame: Glasvezel
Gewicht: 360 - 375 gramCore: EVA Rubber
Hardheid: ZachtSpeelstijl: All-round
Balans: LaagNiveau: Beginner

Eindbeoordeling:

8.2

bekijk hier de volledige Adidas Drive 3.3 padel racket review


#3 - Head Extreme Pro 2024

Hoogste kwaliteit racket voor gevorderden

De Head Extreme Pro 2024 is het beste padel racket voor gevorderden in 2024. Het diamantvormige padel racket heeft een hoge balans en is ideaal voor ervaren aanvallende spelers. Zo kun je met de Head Extreme Pro hard smashen en hierdoor dichtbij het net spelen. Daarnaast is de Head Extreme Pro 2024 zeer duurzaam waardoor je er een lange tijd van kunt genieten!

Prijs-/kwaliteitsverhouding
Gebruiksvriendelijkheid
Duurzaamheid

Voordelen

 • Beste racket voor gevorderden die agressief willen spelen
 • Geschikt voor het spelen van toernooien
 • Aangenaam voor de polsen bij balimpact
 • Biedt door de 'Power Foam' de meeste krachtige slagen

Nadelen

 • Niet geschikt voor de verdedigende speler

De Head Extreme Pro 2024 is één van onze favoriete padel rackets. Het is een erg aanvallend ingesteld racket en is uiterst geschikt voor smashen door de hardheid van de Power Foam kern. Hierdoor kan je met veel kracht slaan, maar alsnog controle behouden. De Head Extreme Pro vangt de trillingen erg goed op, waardoor je niet veel last hebt van de harde materialen. De combinatie tussen grafeen en carbon zorgt voor een hoge kwaliteit en dus lange levensduur. Met de Head Extreme Pro 2024 kan je veel wedstrijden winnen!

Bladvorm: DiamantFrame: Grafeen & carbon
Gewicht: 360-375 gCore: Power Foam
Hardheid: HoogSpeelstijl: Aanvallend / All-round
Balans: HoogNiveau: Gevorderd

Eindbeoordeling:

8.0

bekijk hier de volledige Head Extreme Pro padel racket review


#4 - Babolat Contact 2023

Beste lichtgewicht padel racket voor vrouwen

Het Babolat Contact 2023 racket is het beste padel racket voor vrouwen. Het padel racket weegt slechts 340-350g en is hierdoor zeer wendbaar, wat over het algemeen erg ten goede komt voor vrouwelijke padellers. Vrouwen wegen over het algemeen namelijk minder dan mannen waardoor je baat hebt bij een lichter padel racket.

Prijs-/kwaliteitsverhouding
Gebruiksvriendelijkheid
Duurzaamheid

Voordelen

 • Door het lage gewicht ideaal voor vrouwen
 • Geschikt voor spelers met een tennisarm
 • Groot blad met grote sweetspot
 • Zeer wendbaar

Nadelen

 • Niet geschikt voor smashes
 • Door kleiner handvat niet voor spelers met grote handen

Wat ons direct duidelijk werd tijdens het spelen met de Babolat Contact 2023, was dat het racket enorm makkelijk manoeuvreerbaar is. Door het lichte padel racket gewicht en aerodynamisch design heb je een hele hoge reactiesnelheid. Dit komt zowel ten goede aan het net als achterin het veld. Daarnaast ligt het padel racket prettig in de handen wanneer je niet al te grote handen hebt en is de sweet-spot relatief groot. Al deze factoren dragen bij aan een hoge gebruiksvriendelijkheid en de titel 'beste padel racket voor vrouwen'!

Bladvorm: RondFrame: Glasvezel
Gewicht: 340-350gCore: EVA Rubber
Hardheid: ZachtSpeelstijl: Verdedigend
Balans: LaagNiveau: Beginnend / Gemiddeld

Eindbeoordeling:

7.9


#5 - Nox ML10 Bahia 12K 2024

Beste gevorderden racket voor kracht en controle

De Nox ML10 Bahia 12K 2024 is een zeer duurzaam druppelvormig padel racket. Het racket is uitgevoerd met de nieuwste snufjes van Nox. De ML10 Bahia is geschikt voor de all-round gevorderde speler. Het frame is van carbon en het blad is verstevigd met 12K, wat het racket uiterst duurzaam maakt. De HR3 kern, een soort traagschuim, zorgt voor precisie, controle en kracht. Het ruwe oppervlak zorgt ervoor dat je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Daarnaast zorgt de Pulse System ervoor dat je zo min mogelijk last hebt van de trillingen, waardoor je met comfort op de baan staat.

Prijs-/kwaliteitsverhouding
Gebruiksvriendelijkheid
Duurzaamheid

Voordelen

 • Zeer bestendig tegen trillingen
 • Aanpasbare grip door de Custom Grip
 • Ruwe afwerking voor effectballen
 • Blad verstevigd met 12K carbon
 • Door de EOS Flap een betere aerodynamica

Nadelen

 • Niet geschikt specifiek geschikt voor aanvallende of verdedigende spelers

Er waren een aantal dingen die duidelijk werden tijdens de Nox ML10 Bahia 12K 2024 review. Ten eerste vielen alle snufjes van Nox op. Door deze snufjes merk je dat de Nox ML10 Bahia een mooie combinatie geeft tussen kracht en controle. We konden harde geven, maar bewaarden de controle en precisie. De druppelvorm had hier een rol in, maar ook zeker de speciale kern. Ook merkten we zeker dat de trillingen worden opgevangen, dit zorgde ervoor dat we het minder snel voelde bij harde slagen. De grip vormde goed naar onze handen en we konden gemakkelijk effectballen slaan doordat het een padel racket met ruw oppervlak is. Dit maakt de Nox ML10 Bahia 12K een sterke aanrader voor de all-round gevorderde speler die de baan wilt domineren met kracht en controle!

Bladvorm: DruppelFrame: Carbon
Gewicht: 360-375gCore: HR3 EVA Rubber
Hardheid: MiddelhardSpeelstijl: All-round
Balans: MiddenNiveau: Gevorderd

Eindbeoordeling:

7.9

bekijk hier de volledige ... review


Hoe kies je het beste padel racket?

Zoals je misschien al op onze 'welk padel racket past bij mij?' pagina hebt gezien, zijn er tal van factoren die er toedoen wanneer je een padel racket gaat kopen. Het is daarom ook geen makkelijke vraag om te beantwoorden, maar er zijn wel een aantal richtlijnen waar je je aan kunt houden.

De belangrijkste richtlijn waar je je aan kunt houden heeft te maken met jouw eigen padel-ervaring. Als beginner heb je namelijk een ander racket nodig dan wanneer je een gemiddelde of gevorderde speler bent. Beginnende spelers hebben bijvoorbeeld meer baat bij een racket die het makkelijker maakt om de bal te raken dan spelers met meer ervaring. Voor beginnende spelers is hierdoor een rond & zacht padel racket ideaal aangezien deze een grote sweet-spot hebben. Hierdoor kun je je slag makkelijker oefenen zonder telkens in het net te slaan.

Voor gemiddelde spelers kan een rond padel racket ook heel goed werken, maar vaak gaat de voorkeur toch naar een druppelvormig racket. De beste druppelvormige padel rackets bieden namelijk de perfecte balans tussen kracht & controle aangezien de balans van het racket in het midden zit. Hierdoor kun je zowel ballen hard slaan of juist listige balletjes geven om je tegenstander op het verkeerde been te zetten.

Als je al veel ervaring hebt met padel, kan een diamantvormig padel racket een goede keuze zijn. Omdat het gewicht van een diamantvormig racket meer aan de bovenkant zit, ligt de balans ook hoog. De beste diamantvormige padel rackets bieden daarom de mogelijkheid om enorm hard te slaan waardoor je hard kunt smashen en de bal met grote snelheden in de hoeken kunt slaan. Echter is de sweet-spot wel een stuk kleiner dan bij de beste rondvormige padel rackets waardoor het moeilijker is om de bal zuiver te raken.

Hoe hebben we de beste padel rackets geselecteerd?

In onze zoektocht naar de beste padel rackets in 2024, hebben we tientallen padel racket reviews gedaan. Deze reviews bestaan uit het testen van de padel rackets op het speelveld. We testen hierbij persoonlijk hoe het padel racket functioneert in rally's en bij welke soort slagen het racket het beste uit de voeten komt. Maar we kijken en ervaren ook hoe het racket in de hand ligt, hoe zuinig het racket is en hoe beginnende en ervaren spelers het racket ervaren.

Naast de ervaringen van onszelf en de mensen om ons heen, hebben we ook nauwkeurig naar de reviews van anderen gekeken. Hierdoor konden we zien of onze ervaring overeenkomt met dat van anderen en we met zekerheid kunnen zeggen welk padel racket het beste is.

Bij het selecteren van de beste padel rackets in 2024, hebben we er rekening mee gehouden dat elk type speler het padel racket vind dat bij hem of haar past. Zo hebben wij in ieder geval het beste padel racket voor beginners, gemiddelde spelers en gevorderden meegenomen uit onze andere testen. Hierdoor wordt jou de keuze makkelijk gemaakt!


Veelgestelde vragen

Professionele spelers kunnen elk soort padel racket gebruiken, maar vaak kiezen ze voor druppel- of diamantvormige padel rackets. Met deze padel rackets kun je namelijk harder slaan dan met ronde padel rackets.

Padel rackets kunnen wel oplopen tot 500 euro, maar voor een goed padel racket hoef je vaak niet meer dan 100 euro te betalen. Vooral voor beginnende spelers is het niet van enorm belang om een prijzig racket te kiezen. Deze spelers willen voornamelijk het spel onder de knie krijgen en plezier hebben.

Het beste padel racket van 2024 is het Adidas Match Light 3.3 2024 padel racket. Dit druppelvormige padel racket is allround en kan zowel door beginners, gemiddelde spelers als gevorderden gebruikt worden!

Geschreven door: