Hoe verhoog je de duurzaamheid van je padel racket?

Wanneer je een padel racket hebt gekocht wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Waar moet je dan op letten om de levensduur van je padel racket zo lang mogelijk te houden? In deze blog zullen we je hier wat meer informatie over geven. 

Wat niet te doen met je padel racket?

Het is allereerst handig om te weten wat je niet moet doen met je padel racket. Zo kan je voorkomen dat je padel racket door eigen toedoen sneller kapot gaat. Deze factoren verhinderen allemaal de levensduur van een padel racket. Meer hierover kun je ook vinden in onze ‘hoe lang gaat een padel racket mee?‘ blog.

Sla niet gefrustreerd je racket tegen de grond, net of tegen de wanden. Je emoties kunnen het snel overnemen, maar je afreageren op de padel baan kan ervoor zorgen dat er snel beschadigingen op je racket komen. Er kunnen bijvoorbeeld scheuren ontstaan die alsmaar groter worden naarmate je er langer mee speelt. 

Laat je padel racket niet in de hitte liggen. Zelfs het beste padel racket kan niet tegen hitte, vooral als deze in de auto laat liggen op een hete dag. Hierdoor kan een padel racket uitzetten en dit vermindert de kwaliteit van het racket. De kern verzwakt hierdoor, vooral bij rackets die een EVA kern hebben. Het racket wordt hierdoor minder krachtig, je zal minder controle hebben en er ontstaat natuurlijk een kortere levensduur. 

Laat je padel racket niet in de kou liggen. Net zoals de warme temperaturen hebben ook de koude temperaturen invloed op je padel racket. Als het racket te koud wordt, wordt het een stuk harder en dit vergroot de kans op barsten en sneller breken. 

Speel liever niet in de regen. Naast dat je eerder padel blessures kunt oplopen in de regen, kan padellen in de regen de kwaliteit van het racket verminderen. Het racket kan er tegen, maar kan door de regen ook koud worden. Het is goed om je racket altijd goed droog te maken na het padellen en laat het thuis ook even goed drogen voordat je het in een hoes of tas stopt.

Hoe kan je de levensduur van een padel racket verhogen?

Naast tips om het te voorkomen zijn er ook producten die ervoor zorgen dat je langer van je padel racket kunt genieten. Hieronder hebben we er een aantal toegelicht die je goed kunnen helpen. 

Gebruik een racket beschermer. Tijdens het spelen kan het gebeuren dat je per ongeluk tegen de wand of het hekwerk slaat of schraapt. Dit kan het frame beschadigen. Het frame is het sterkste onderdeel van het racket, dus als deze beschadigt raakt leidt dit eerder tot verdere beschadigingen in het racket. Een racketbeschermer kan je voor deze situaties beschermen. De racketbeschermer plaats je over het kader van het racket om het frame grotendeels te beschermen. Plaats deze wel goed, want anders beschermt dit niet optimaal je racket. 

Onderhoud je grip. Naarmate je vaker met je padel racket speelt zal ook je padel racket grip verslechteren. Hierdoor heb je minder grip en kan je racket sneller uit je hand glijden. De kans op slechte padel slagen is hierdoor groter en ook dat je de wand of hekwerk raakt. Het is fus goed om regelmatig je grips te vervangen. 

Bewaar je racket in een padeltas. Je wilt natuurlijk dat je padel racket goed en veilig is opgeborgen. Bij sommige rackets wordt een hoes bijgeleverd, wat al veel helpt, maar het ideale is een padeltas. Je hebt hierdoor alles bij elkaar in één tas en alles is veilig. Je racket wordt hierdoor niet aangetast door vocht, kou en hitte waardoor je langer kunt genieten van je racket! 

Veelgestelde vragen

De regen kan ervoor zorgen dat de padelbaan glad wordt wat eerder leidt tot ongelukken. Daarnaast is de nattigheid niet erg voor je padel racket, als je deze maar droog maakt na het padellen.

Al speel je regelmatig een potje padel, dan is 1 to anderhalf jaar de gemiddelde levensduur van een racket. Als je vaker speelt raden fabrikanten vaak aan om na een half jaar je padel racket te vervangen. Het ligt er volledig aan hoe vaak je je padel racket gebruikt en of deze nog goed is.

Een padel racket kan zeker verslijten. Het materiaal in het racket kan zwakker worden, zoals de core, waardoor je niet goed meer kunt slaan. Daarnaast kunnen er beschadigingen ontstaan door het bijvoorbeeld per ongeluk slaan tegen de wanden of hekwerk.

Geschreven door:

Vergelijkbare berichten